Gearriveerd en geïnstalleerd

geplaatst in: Africa Mercy | 34

Hey, you’re back! Welcome back! There she is! Anneke!

Wat een warm welkom, terug aan boord op de Africa Mercy. Het voelt als thuiskomen. Na een reis van bijna 3 dagen. Vrijdagochtend naar Schiphol gebracht door Daan en Arien. Bij de incheckbalie kwamen Caroline en Lydia als verrassing me uitzwaaien. Na het inchecken met elkaar nog wat gedronken en rond 11 uur ging ik richting de douane. Eerst naar Parijs gevlogen. Daar moest ik opnieuw inchecken omdat ik niet 1 ticket had maar 2 losse en ook m’n bagage moest ik opnieuw inleveren. Gelukkig ging dat allemaal vrij vlot. Buiten nog even frisse Franse lucht gesnoven en toen kon ik al snel gaan boarden voor de lange vlucht van 8754km richting Madagascar met AirMadagascar. Het was een goede en rustige nachtvlucht. Geen turbulentie, voldoende eten en drinken, lekkere stoel, eigen schermpje voor je met films, spelletjes enz. Veel mensen sliepen maar helaas…ik ben geen reisslaper. Het zit goed zo’n stoel, maar erin slapen… Rond 3u gingen de lichten aan en kregen we ontbijt. Vanaf 4uur werden de voorbereidingen voor de landing getroffen en 5u waren we veilig geland in Antananarivo in Madagascar. Alles verliep hier soepel, ik werd opgehaald door iemand van MercyShips en in een leuke oude Renault taxi naar het guesthouse gebracht. Daar was ik om 6.15. Om 8u zouden de andere MercyShippers die in het guesthouse waren ontbijten en had ik even tijd om te gaan liggen, slapen lukte niet. Om 8u ontbeten, daarna zijn we even de straat in gelopen en een rondje over de plaatselijke markt. Ja en dan ben je ‘opeens’ weer in Afrika: de geur op straat, de vliegen op de markt, overvolle busjes, afgeladen oude auto’s, de vriendelijke mensen die van alles proberen te verkopen, zon die ook zo vroeg al je huid rood doet verkleuren. It’s good to be back!Verder vooral weinig gedaan die dag. Veel gekletst en gerelaxt op het dakterras in de zon. Er kwamen nog 3 MercyShippers bij, sommige hadden echt een lange reis achter de rug en last van een jetlag. Om 20u met elkaar gegeten bij kaarslicht. Want Madagascar zal Afrika niet zijn als er geen stroomuitval was. 

landbouw
landbouw

Na een goede nachtrust stond om 7u het ontbijt klaar want om 8u kwam de bus om ons naar het schip te brengen. Wat een mooie en ook (haarspeld) bochtige rit was dat. Een heel afwisselend en groen landschap. Dichtbij de stad was er vooral veel landbouw, rijstvelden, stenenbakkers, daarna een stuk wat meer rotsachtiger en later weer wat landbouw. Veel water ook gezien. Rond kwart over 4 arriveerden we bij de haven en na ongeveer 20min wachten konden we door de controle met de bus en werden we naar het schip gebracht! Wat gaaf om dan de Africa Mercy weer te zien liggen. En nu weer terug aan boord! Tot nu toe heb ik een 2 persoonskamer voor mij alleen op dek 2. Niet heel erg gezellig maar wel ff lekker om uit te pakken enz. Vandaag is vooral gericht op oriëntatie. Ben benieuwd of ik nog wat nieuws te horen krijg.

Vandaag is de screening gestart. Dit jaar doen ze het anders dan voorgaande jaren. Er word nu een maand lang gescreend, met de hoop dat het veiliger is en mensen meer verspreid komen. Vanmorgen werd er tijdens het ontbijt een extra oproep gedaan voor mensen die de rij onder controle willen houden omdat er al 2000 mensen stonden!

Ik heb mijn rooster gehad, volgende week gaat het ziekenhuis open, maandag de eerste opnames en dinsdag zullen de eerste operaties zijn en ik start met 4 nachtdiensten! Pfff…zal wennen worden na zeker een half jaar geen nachten te hebben gedaan. En ik ben weer charge-nurse. (coördinerend verpleegkundige, overdag is dat de teamleider en in de avond een verpleegkundige met ervaring aan boord) Dus dat betekent veel avonddiensten en weinig dagdiensten. Omschakelen dus…

Dit waren de eerste berichten vanuit Madagascar!

Hieronder nog even wat foto’s, niet allemaal even scherp omdat die al rijdend genomen zijn vanuit de bus

34 Antwoorden

 1. Wichard en Monique

  Succes in Madagascar

 2. Anneke , heel veel succes in Madagaskar, zal hard werken zijn . Maar dat is jou wel toevertrouwd.,geniet ervan , en zie je belevingen graag , gr John huijser

 3. Aline nieuwland

  Hoi Anneke,

  Fijn dat de reis goed is gegaan.
  We wensen je een goede en gezegende tijd op de AM!
  We zien de doto’s en verhalen wel weer tegemoet!

 4. Een goede tijd daar.

 5. Een goede tijd.

 6. Hallo anneke ,
  Zo zeg wat leuk voor je dat je daar weer bent en hoe lang blijf je daar nu…geweldig om die blog te lezen. Ik wens je dan ook veel succes en sterkte met de nachtdienst zal best wel weer gauw wennen. En de foto’s Zijn best goed hoor!

 7. Zo zeg anneke…dus je bent daar weer en wat mooi omdat allemaal te lezen. Hoe lang blijf je deze keer daar? Veel succes met je nachtdiensten en went denk ik wel weer gauw genoeg. Groet van Laura en leuk om dit te volgen.

 8. hoi Anneke,

  Wat leuk om je berichten weer te lezen.
  Ik wens je een mooie tijd!

  Groetjes x
  Ingeborg

 9. Hoi Anneke,
  Wat bijzonder om te lezen dat je weer terug bent op de mercy. Ik wens je veel succes, zegen en kracht toe met je werk daar!
  Hester

 10. Hoi Anneke, meid, wat geweldig dat je er weer bent.
  Heerlijk, ik zou zo met je meewillen…..heerlijk!!!
  ‘K Zie uit naar je verhalen. Hele goede tijd toegewenst!
  God bless you.
  Petra Prins

 11. Fijn dat je goed aangekomen bent, heel veel succes en ik kijk uit naar je verhalen!

 12. Willem en Hanneke, Avelyn, Diego en Camilo

  Ha An,

  Wat leuk om weer je boeiende reisverslagen te gaan volgen! We hebben er zin in! En jij ook zo te lezen….na een lange reis ben je weer veilig aangekomen! Super…

  Het zal inderdaad even omschakelen zijn voor je,maar ook dat went vast weer snel! Heel veel succes en zegen op je werk!

  Groetjes, van ons

 13. Heej nichtje
  Leuk om je weer te volgen! Heel veel plezier en GENIET!!

 14. corrie zwijnenburg

  beste Anneke,

  Fijn dat je veilig ben aangekomen op je vertrouwde schip.Wij wensen je een goede en gezegende tijd toe aan boord en hopen dat je voor veel mensen tot Zegen mag zijn,zowel lichamelijk als geestelijk.Heel veel sterkte en kracht om dit mooie werk te doen.

  Een hartelijke groet van Ome Aart, tante Corrie en Daniel vanuit Israel

 15. Hoi Anneke,
  Fijn dat de reis goed verlopen is en dat je weer op het vertrouwde schip zit!
  Leuk om je bericht te lezen.
  Succes met je nachten, zal zeker even wennen zijn.
  Succes en geniet van Afrika.
  Lieve groet Inez

 16. Leo en Jantineke

  Hallo Anneke,

  Wij uit Putten wensen je een mooie tijd toe, net zoals de eerste keer op deze geweldige boot.
  Wij wensen je vooral zegenrijke momenten toe op “het bankje” voor de operatiekamer.

 17. Ha Ann!

  Leuk om weer een verhaal uit Afrika te lezen! Hier zou je vandaag niet rood verkleurd zijn door de zon. Eerder door de roest van de regen… Dus je bent precies op tijd weg!

  Heel veel sterkte met het wennen aan je nachtdiensten.

  Liefs,
  Karen

 18. Super Anneke, dat je veilig bent aangekomen, we wensen je een goede tijd daar. Leuk om je verhalen te lezen..het voelt dat we mee genomen worden op je reis. dank je,

 19. heej An!

  Wat leuk om wat van je te lezen!!! Wat een avontuur!!!
  Succes met het omschakelen, voor je het weet zit je er weer volop in!!! Geniet ervan meid!
  Liefs

 20. Irene Westendorp

  Super leuk Anneke,

  Leuk om te lezen! Hmm, beginnen met nachten, dat zal inderdaad even weer pittig zijn, maar komt vast wel goed 🙂 Gelijk goede kennismaking met de dayworkers! Jij bent ook echt een die-hard, gewoon doorgaan na een vlucht van bijna een dag en nacht, dan nog even lekker de stad in 🙂
  Lijkt me een heerlijk gevoel, weer te ervaren dat je in Afrika bent! Geniet deze week lekker van het inkomen, wennen en bijkletsen!

 21. Cindy van den Heerik

  Fijn dat alles goed is gegaan! Leuk verhaal!
  Heel veel werkplezier….
  Zal zeker wennen zijn, veel avonden en nachten 😉
  X Cindy

 22. He An!

  Gelukkig ben je veilig aangekomen daar en fijn ontvangen!
  Leuk in zo af en toe wat van je te horen:)
  Succes en geniet er lekker van!!

  Xx hesli

 23. Hoi Anneke,
  Het klinkt super! Ik krijg ook gelijk zin en heimwee als ik je verhaal lees. Ga er super van genieten!
  Liefs Mirjam

 24. Leuk om te lezen! Fijn dat het voelt als thuiskomen! Zitten er nog veel bekende op de boot? Geniet ervan!

 25. Hoi Anneke,

  Fijn dat je een voorspoedige reis gehad. Zo te lezen ben je weer in je element, zoals een vis in het water. Ik zie uit naar je reisverhalen……deel 2…

  Sterkte met de avond en nachtdiensten,

  God Bless,
  Petra

 26. Fijn Ann!

  Ik kijk nu al uit naar al je belevenissen!

  x

 27. Hoi Anneke, het klinkt weer goed. Veel werk plezier tijdens je nachten geniet ervan.
  Liefs Wil

 28. He An, wat lekker dat je er weer veilig gekomen bent! Succes met je nachtjes en verder lekker genieten!!

  Liefs,
  Juud

 29. Vervolg An…..een hele mooie tijd toegewenst en we gaan weer van je verhalen en foto’s genieten!

  Liefs Conny(er ging iets niet goed)

 30. Ha Ann, vertrouwt om je verhalen weer te lezen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Geniet ervan!!

 31. Ha Anneke,

  Super dat je veilig aangekomen bent!Het klinkt als thuis komen

 32. Ha Anneke,

  Super dat je veilig aangekomen bent!Het klinkt als thuis komen

 33. Heerlijk Anneke dat je er bent en wij weer van je verhalen kunnen genieten!
  Fijne en mooie tijd!

 34. MOOI, je bent een goed mens Anneke

Laat een reactie achter