Regen en zonneschijn

geplaatst in: Africa Mercy | 10

stadAfgelopen zaterdag viel een dagje strand een beetje in het water. Met 15 personen gingen we in een busje naar het strand. Het was ong. anderhalf uur rijden, onderweg begon het al iets te regenen en op een paar korte momenten na heeft het bijna de hele dag geregend. Toen we aankwamen was het water nog hoog en werd een boottochtje aangeboden richting het rif om wat zeeleven te kunnen zien. Door regen en wind… o wat was het koud. Er werden zee-egels opgedoken, geplat en als voer voor de vissen gegeven. Wel een paar mooie visjes kunnen spotten. Later even opgewarmd in de zee…want die was lekker warm en dan maakt regen niet uit. We hadden met plastic overdekte strandhutjes met zijschermen dus we zaten wel droog. We zagen een potentieel orthopedie patiëntje. Via een vertaler uitgelegd van Mercy Ships. Ze had al van Mercy Ships gehoord. Maar geen geld om het vervoer naar de screening te betalen. Bij elkaar bleek het te gaan om 6 euro heen en terug voor 2 personen. We hebben dit aan haar gegeven en hopen en bidden dat ze dat geld inderdaad gaat gebruiken om naar de screening te komen. 

Ziekenhuis

Het is nu anderhalve week na de start van de eerste operaties. Het is een komen en gaan van patiënten. Vorige week dinsdag zijn de eerste operaties gestart. Inmiddels zijn er +/- 30 algemene operaties uitgevoerd waarvan de meeste de volgende dag naar huis konden. Leeftijd varieerde van 0-63 jaar. Lekker afwisselend dus. Op de andere afdeling zijn er +/- 25 kinderen aan een orthopedische afwijking geopereerd. Waarvan er ook alweer enkele naar huis zijn. Afgelopen week zijn de eerste maxillo facial (gezicht) operaties uitgevoerd. Deze mensen liggen over het algemeen wat langer in het ziekenhuis en waren afgelopen week bij ons op de afdeling. Inmiddels word het dus wat drukker. Het is een langzame start zo aan het begin van een periode. Waardoor we extra veel tijd en aandacht aan de patiënten kunnen geven. Jenga, ballonnen, bellenblaas, kleuren blijven favoriete bezigheden.

Shiplife

Miewhmiewhmiewh…een constante toon van zeker 10 min om 3u ’s nachts. Tja…daar word je wel wakker van. Bleek een black-out van de stroom te zijn. Beetje jammer om zo dicht bij de machinekamer te liggen.
Vandaag arriveert m’n kamergenootje. Een tandartsassistente die voor 2 weken komt. Van de week m’n privékamer dus maar een beetje opgeruimd.
Het zwembad aan boord is van de week gevuld. Dat betekent dat ik naast het gebruik van de hometrainer nu ook zwemmend m’n conditie op pijl kan houden.
Afgelopen week hadden we een paar dagen NLse buren. Een groot containerschip met als thuishaven Scheveningen.NLse buren

Vrije tijd

Inmiddels iets vaker de stad in geweest. Op een vrije ochtend even een wandeling maken naar de markt. Als je iets verder de stad ingaat houd de geasfalteerde stoep toch wel op en kom je meer zwerfafval tegen. De markt is erg nieuw. De oude markt was grotendeels afgebrand en een groot bedrijf heeft er een mooie markthal voor in de plaats gezet. Schoon, mooi overdekt, nog steeds wel veel vliegen bij het vlees, fruit en de vis.

Afgelopen dinsdag was het mooi weer en zijn we met 4 NLse meiden naar een strand dichtbij geweest. Het was een schoon strand, kans op haaien is er niet als je bij de kust blijf, maar echt het water ingaan deden we toch niet, de golven waren erg hoog en de stroming was sterk. Gewoon lekker onder de palm- en naaldenbomen liggen kletsen, lezen en relaxen. Heen en terug met z’n 4en in de TukTuk.
Dit weekend ben ik vrij. Waarschijnlijk m’n laatste vrije weekend (nu al? Ja nu al). Dus ik ben van plan het land wat meer in te gaan. Met een bootje het kanaal op, overnachten in een dorpje en dan weer terug. Ik ben benieuwd.

Dit was weer even een update vanuit het vaak zonnig, soms bewolkt en af en toe regenachtig Madagascar.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik afgelopen week nauwelijks foto’s heb gemaakt. Ook zijn er nog geen foto’s gemaakt met de patiënten.

cabinmooi strand

 

10 Antwoorden

 1. Hey Anneke,

  Leuk om zo op de hoogte gehouden te worden van je reilen en zeilen daar! We wensen je veel zegen, plezier en voldoening in dit mooie werk en ook in je vrije uurtjes!

  Groetjes Daam&Gendia

 2. corrie zwijnenburg

  Beste Anneke,

  Wat een ervaringen, zowel binnen als buiten het schip. Wij wensen je nog een fijne en gezegende tijd daar. Heel veel sterkte.

  Ome Aart en tante Corrie

 3. Hoi Anneke,

  Wat bijzonder dat jij daar nu bent, fijn dat de mensen daar geholpen kunnen worden. Hopelijk komt dat meisje ook naar jullie toe om geholpen te worden maar misschien gebruiken ze het geld wel voor iets anders. Misschien zie je haar nog..dat zou mooi zijn.
  Ja, en de tijd gaat snel … geniet van de bijzondere tijd die je daar meemaakt.

 4. Hej An,

  Fijn om weer wat van je te horen!Je maakt weer veel mee joh!
  Geniet nog van je vrije tijd en hopelijk word je werk gezegend zowel in als buiten de AFM!

  groetjes Hans en Conny

 5. simone van vugt

  Leuk om je verhaal te lezen! Nog veel goede dagen daar!

 6. Hoi Anneke
  Leuk hoor om al jou avonturen te lezen. Wat ik persoonlijk het leukste vond is de boot uit Scheveningen, maar dat kan jij vast wel begrijpen.
  Groetjes Jan

 7. Ha Anneke,

  ‘k Sta op ’t punt te gaan werken, maar móest toch eerst even je nieuws lezen.
  Helemaal te gek!
  Geniet van al het moois en vooral de mooie mensen om je heen.

  Liefs Petra Prins

 8. Leuk Anneke! Geniet van je weekend en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal… Liefs Uit Gouda

 9. Hoi Anneke,

  Leuk om je verhaal weer te lezen…heel afwisselend! Je maakt zo wat mee allemaal…Ik hoop met jullie mee…dat patiëntje de weg naar mercy ships vindt.

  veel zegen, bij alles wat jullie doen om de ander een beter leven te geven, door soms een eenvoudige ingreep.

  groetjes
  Petra

 10. Mooi om te lezen Anneke en zo met je mee te kunnen leven en beleven!
  Je verwoordt alles goed en hebt een leuke stijl van schrijven.
  Heel veel zegen toegewenst op dit mooie werk en geniet ook van dit prachtige land.

Laat een reactie achter