Veilig geland en weer uitgevlogen

geplaatst in: Roemenie | 5

Ik ben weer even in Nederland geweest. En vanwege een website probleem nog geen laatste blog kunnen plaatsen. Hierbij dan alsnog wat over de laatste ervaringen in Madagascar.

De laatste week aan boord ging snel voorbij. Nog 2x mee geweest met een Mercy Ministrie. Beide keren naar gehandicapten en ging het om dagopvang. Het programma dat we ‘s morgens bezochten was vooral de wat oudere kinderen tussen 8 en 28 jaar. We hadden de groep in tweeën verdeeld. De jongere en wat ouderen. Met de wat ouderen gingen ze buiten een balspel doen. Ik bleef binnen bij de jongeren. Bellen blazen was daar helemaal leuk, eerst wel wat eng, maar na een tijdje durfde iedereen de bellen kapot te slaan. De kinderen met geduld maakten een krijttekening. Aan het eind zongen we nog wat met beide groepen en gingen we weer naar boord.  Snel geluncht en ‘s middags mee geweest naar een dagopvang van kinderen onder de 4 jaar. Veel met waterhoofdjes, maar ook met andere aangeboren afwijkingen, niemand kon lopen. Er waren ook wat moeders aanwezig omdat ze wisten dat wij kwamen. Ook hier was bellen blazen een succes. Verder vooral aandacht geven en zingen. We hielpen ze met drinken geven. Het was een gezellige vrolijke sfeer. Goed om te zien.

het eiland

Het laatste weekend was ik vrij en met ik met een groep meegegaan die een dagtrip  naar een eilandje gingen doen. Het is een klein eiland die je bij helder weer ziet liggen vanaf het schip. Er staat een vuurtoren op en de vuurtorenwachter is de enige eiland bewoner. Na een boottochtje van 45 min kwamen we aan op het eiland. Het strand is vooral koraalgesteente. Er waren (verplicht) gidsen mee. De groep werd in tweeën gesplitst. Wij gingen eerst de vuurtoren beklimmen terwijl de andere groep gingen snorkelen. 340 treden naar boven…wat een klim! Maar de moeite waard: super mooi uitzicht. De gids vertelde ook het een en ander over het eiland, liet ons guave plukken en proeven.
Daarna de natuur onder water bekeken. Veel verschillende mooie vissen gespot tussen het koraal. Na het lunchen vooral in het warme water gelegen tot het tijd was om weer te gaan.

Aan boord nog met NL-ers het zwembad onveilig gemaakt en met een groep NL-ers uiteten geweest. Erg gezellig. Zondag naar een Afrikaanse kerkdienst geweest(voor de laatste keer). Maandag en dinsdag gewerkt. Het waren wat drukkere diensten. We hadden de laatste week 2 algemene chirurgen met ieder hun eigen operatiekamer. Dus de afdeling lag zo goed als vol. Woensdag ingepakt, schoongemaakt en voor de laatste keer naar de markt geweest. Nog even een keer met de tuk-tuk en de push-push.
‘s Avonds stond een pannenkoekenfeest gepland met NL-ers maar helaas waren er geen eieren aan boord. Altijd eieren in overvloed maar nu waren ze op en zouden pas rond etenstijd aan boord komen. Toen maar gezellig met elkaar gegeten. En donderdagochtend van boord vertrokken en met een 10uur durende busrit door het mooie landschap naar de hoofdstad Antananarivo gereisd. Daar 2 nachten in een guesthouse verbleven op een super locatie aan de rand van de stad. Mooi uitzicht over de rijstvelden, een wandeling door de velden gemaakt en ‘geholpen’ om rijst uit de halmen te slaan. Verder vooral rustig aan gedaan, genoten van de rust, het zonnetje en het zwembad. Zaterdag vloog ik weer richting Nederland. Afgelopen dinsdag ben ik ook weer uitgevlogen en verblijf nu bij mijn broer, schoonzus, nichtje en neefje in Roemenië. Hier de kerstdagen gevierd en hoop ik ook het nieuwe jaar in te luiden. Vanaf 3 januari hoop ik dan weer wat langer in NL te zijn.

zonsondergang bij de rijstvelden

Ik wil iedereen bedanken die de afgelopen periode heeft meegeleefd. Sponsors, reacties, persoonlijke berichtjes. Ik kan weer terugkijken op een mooie periode. Ook al voelde het kort, toch was ik nodig en heb ik me nuttig kunnen maken. En wie weet…tot de volgende keer!

Goede jaarwisseling allemaal en een goed en gezond 2015 toegewenst!

Veilig geland en weer uitgevlogen

 

5 Antwoorden

 1. Lieve An….het was weer erg leuk om je berichtjes te lezen! Heel mooie en blijde jaarwisseling toegewenst in Roemenië. Tot gauw weer op B2..

  XX

 2. Fijne jaarwisseling daar in Roemenië, geniet van je familie en tot volgend jaar.

 3. Fijne dagen nog in Roemenië!

 4. Ben benieuwd naar ne foto’s ann! Geniet in Roemenië!

 5. Ha Anneke,

  Zo te lezen voel je je als een vis in het water daar! Echt leuk voor je. We wensen jou en goede jaarwisseling en weer een goede reis naar je huisje.

  Liefs van Rianne en aanhang

Laat een reactie achter