Feestelijke periode

geplaatst in: Nederland | 6

Mercy Ships bestond in oktober 40 jaar. Alle reden voor een feestje dus. Het werd gevierd in de Basiliek in Veenendaal. Een mooi afwisselend programma met muziek, zandschilderaar, interviews, vrijwilligers die in het zonnetje werden gezet. Afgelopen zomer hadden we ook al een feestje in Nederland: een reünie XXL, iedere NL-er die ooit heeft gewerkt voor Mercy Ships was uitgenodigd. Tijdens beide feestjes heel wat vrijwilligers gesproken waarmee ik samen aan boord heb gezeten.

Het vorige bericht was ik zo ongeveer gestopt dat ik weer thuis was en zou gaan starten met de oncologie opleiding. Inmiddels is de opleiding afgerond en heb ik mijn diploma vorige week in ontvangst mogen nemen. Ook weer een feestje dus. En wat nu?

In de afgelopen tijd heb ik meer gedaan dan alleen maar mijn studie. Waaronder opnieuw een aanmelding gestart om een periode aan boord te kunnen gaan werken. Toestemming op mijn werk gevraagd voor verlof. En ja, zoals velen al zullen weten ben ik weer aangenomen. Dit keer voor een periode van 10 weken. Ik ben dankbaar en blij dat ik opnieuw een kans krijg om een periode aan boord van de Africa Mercy te mogen zijn. Om mij in te zetten voor de allerarmsten in Afrika. Het schip ligt sinds augustus in Guinea en zal daar blijven tot juni 2019. Dit keer geen onbekend land voor mij. Tijdens de eerste periode dat ik aan boord was in 2012-2013 lag het schip hier ook. Ik kijk uit naar de nieuwe ontmoetingen en het mogelijk ontmoeten van ‘oude bekenden’.
Mijn tickets zijn inmiddels al geboekt. Ik vertrek 5 januari en op 16 maart hoop ik weer thuis te komen. Veel hoef ik niet meer te regelen. Het scheelt dat ik al vaker geweest ben. Dus de komende 7 weken kan ik rustig voorbereiden.

 

Zoals velen van jullie weten is werken aan boord geheel vrijwillig en als vrijwilliger betaal je voor je kost en inwoning. Vind je het een mooi gebaar om mij hierbij te ondersteunen? Lees meer hierover bij sponsoring. Let op: het verwerken van een gift duurt ongeveer 6 weken voordat het op mijn rekening aan boord staat.

 

Groetjes en tot de volgende blog vanuit Guinea!

 

Je ontvangt een email van dit bericht als je je de vorige keer had ingeschreven om deze te ontvangen. Wil je ook een email krijgen als ik een nieuw bericht hebt geplaatst? Dan kan dat via deze link: contact. Ook kun je je hier uitschrijven als je niet langer de email wil ontvangen.

 

6 Antwoorden

 1. Gefeliciteerd met het behalen van je oncologie opleiding Anneke! Geniet van de decembermaand en alvast een goede reis naar het schip gewenst! Ik ga je zeker volgen!

 2. Hoi anneke, gefeliciteerd met je diploma! !! Je bent inmiddels multifunctioneel! !!!
  Heel gaaf dat je weer gaat naar het schip!!

 3. Je bent een kanjer dat je dit (weer) doet!

 4. Wat leuk weer Ann! En gefeliciteerd met je diploma!

 5. Ha Ann!

  Ik kijk uit naar al je verhalen!

 6. Super leuk!!! Ik ga je zeker volgen 🙂
  Toegewijd verpleegkundige ben je Ann!

Laat een reactie achter