Officiële landstaal Frans
   Hoofdstad Conakry
   Oppervlakte 245.857 km²
   Inwoners 10.601.009 (juli 2011)
   Munteenheid Guineese frank (GNF)
   Tijdsverschil -1 in NLse wintertijd, -2 in NLse zomertijd

 

Guinee ligt in West-Afrika aan de Golf van Guinea en grenst aan de Atlantische Oceaan en ligt tussen Guinee-Bissau en Sierra Leone. Guinee grenst verder aan Ivoorkust, Liberia, Mali en Senegal. De oppervlakte van Guinee is 245. 857 vierkante kilometer. Guinee is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland.

Klimaat                                                                    

Het klimaat van Guinee is tropisch, heet en nat. Guinee is een van de natste landen in West-Afrika. Van mei tot oktober is het regenseizoen. In Conakry, de hoofdstad van het land en de havenplaats waar de Africa Mercy (AFM) ligt, valt er gemiddeld 4 meter regen per jaar, terwijl dat in het midden van het land minder dan 2 meter is. Van december tot februari waaien de harmattan-winden in Guinee. Deze woestijnwind brengt grijszand met zich mee en kan zorgen voor slecht zicht.

Toerisme/bezienswaardigheden                                                                                  

Guinee is niet voorbereid op toerisme. Nadat Guinee in 1958 onafhankelijk werd van Frankrijk, bleef het politiek gezien lange tijd een rommeltje in het land. Pas de laatste jaren gaat het iets beter en wordt Guinee langzaam bereikbaar voor de buitenwereld.

Luchtfoto van Conakry

In Guinee vind je niet alleen regenwouden, maar ook één van de laatste droge bossen op aarde.
Vanuit Conakry ben je zo op de eilandengroep die voor de kust ligt. Dit zijn echte tropische paradijsjes met witte zandstranden. In 2012/2013 ben ik hier regelmatig geweest. Een mooie plaats om even te ontspannen en makkelijk te bereiken vanaf de haven.
Zo ook de vele lokale (dus Afrikaanse) markten, het Palais du Peuple, de Grand Mosque, een grote speeltuin. En veel is op loopafstand van de haven waar de AFM ligt.